فهرست مطالب
حرکت در زندگی
مقدمه
اهمیت ورزش
بخش اول: گزارش عملکرد و فعالیتهای انجام شده در طول سنوات خدمت
بخش دوم: جامعه و ورزش
بخش سوم: تربیت بدنی در مدارس ابتدایی
1- ورزش و تطبیق آن با روان شناسی رشد
2- بهترین شیوه ی اجرای یک ساعت درس تربیت بدنی از دیدگاه یک دبیر
3- پیشنهاد و نتیجه گیری
بخش چهارم: موانع و مشکلات تربیت بدنی
1- مشکلات زنگ ورزش در ایران
2- مربی ورزش
3- ورزش همگانی
4- مدارس ورزش و فارغ التحصیلان تربیت بدنی
5- ورزش و نبض جامعه
6- مدیریت ورزش خلاء امروز جامعه
بخش پنجم: چالش ها و نقاط ضعف درس تربیت بدنی
1- تهدیدها، فرصت ها، پیشنهادات، نتیجه گیری
2- نقاط قوت و نقاط ضعف و ارتباط آن با مولفه های پنجگانه (1- مدیریت 2- برنامه درسی 3- نیروی انسانی
4- منابع مالی 5- پژوهش)
5- فرصت ها و چالش ها
بخش ششم: عوامل موثر بر کیفیت بخشی درس تربیت بدنی
راهکارهای عملی افزایش جاذبه درس تربیت بدنی
منابع
مقدمه :
بطور کلی هر جامعه ای که سالم باشد افراد آن جامعه فکر و منش سالم دارند بقول بزرگان (( عقل سالم در بدن سالم است )) و امروز با توجه به زندگی ماشینی و ویژگیهای خاص خود امر ورزش و سلامتی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد که این امر برکسی پوشیده نیست ، حضور تاریجی تربیت بدنی در برنامه های درسی مدارس و سایر نهادهای رسمی و نیزغیر رسمی اجتماعی کویای این واقیعت است که تربیت بدنی آزمون زمان را پشت سر گذارده و به عنوان یک فعالیت آموزشی و پرورشی پذیرفته شده است اما علی رغم حضور تاریخی و شواهد فراوان علمی و پذیرش اهمیت تربیت بدنی به عنوان نیاز دانش آموزان و یک فعالیت آموزشی ، تربیت بدنی برای سیاست گزاران در مدارس بسیاری از کشورها اولویت به شمار نمی آید و به نظر می رسد که این درس در مدارس این گونه کشورها در خطر قرار دارد . درس تربیت بدنی در ایران نیز در طول تاریخ 80 ساله خود دستخوش فراز و نشیب های فراوانی شده است.
این درس که در بدو قانونی شدن آن به سال 1306 شمسی توسط مجلس شورای ملی سابق روزی یک ساعت در برنامه درسی همه پایه های تحصیلی دبستان و دبیرستان قرار گرفت ، همواره با کمبود معلمان متخصص و امکانات فیزیکی و ابزار و وسایل ورزشی و از همه مهم تر کاهش زمان از یک ساعت در روز به دو ساعت در هفته در مدارس روبرو بوده و اخیراً در پایه سوم دبیرستانها و هنرستانها این دو ساعت درهفته به1ساعت درهفته تبدیل گردیده است که مایه تأسف و نکرانی می باشد.
اهمیت ورزش
امروزه ورزش یکی از اموری است که به عناوین مختلف در جهان مطرح شده و گروه زیادی به اشکال گوناگون با آن سرو کار دارند. برخی از مردم، ورزشکار حرفه ای اند و گروهی ورزشکار آماتور . گروهی طرفدار و علاقه مند به ورزش و دیدن برنامه ها، مسابقات و نمایش های ورزشی بوده، وعده ای نیز از راه ورزش امور زندگی خویش را می گذرانند.
وزارتخانه ها و ادارات ورزشی فراوانی تاسیس شده و مخارج زیادی صرف ورزش ، ساختن استادیوم ها، مجتمع ها و باشگاه های ورزشی و نیز تهیه وسائل و لباس های ورزشی و یا تماشای مسابقات ورزشی می شود. بخش های قابل توجهی از برنامه های تلویزیون ، رادیو، مجلات و سایر رسانه های گروهی، به ورزشی و اخبار ورزشی اختصاص دارد و خلاصه ورزش یکی از اموری است که در جهان به صورت جدّی مطرح بوده و از جهات مختلف دارای اهمیت می باشد. از جمله:
امروزه یکی از مشکلات جامعه بشری، مساله بی کاری و عوارض ناشی از آن است. بی کاری، به ویژه برای نوجوانان و جوانان و به خصوص در ایام تعطیلات تابستانی مدارس و مراکز آموزشی، بسیار خطرناک و مضرّ است و باید با آن مبارزه شده ، یا به نحوی اوقات بی کاری را پر نمود که مفید بوده و یا لااقل مضر نباشد. بسیاری از انحرافات، از قبیل: اعتیاد به مواد مخدر، دزدی و ایجاد مزاحمت، دعواها و درگیری های خیابانی، انحرافات جنسی و ... زاییده بی کاری و ولگردی است.
بدون شک، مردم و کشور باید در پی ایجاد کار و اشتغال سالم برای همه باشند، ولی آیا همیشه امکان اشتغال برای همه و به ویژه جوانان و نوجوانان فراهم است؟ اگر این امکان فراهم نشد، تکلیف چیست؟ آیا ایجاد سرگرمی های سالم و مفید نمی تواند از بسیاری انحرافات جلوگیری کند؟
ورزش یکی از مفیدترین و سالم ترین سرگرمی هایی است که می تواند اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را پر کند.
ورزش، کسالت و تنبلی را از انسان زدوده و به وی نشاط و شادابی بخشیده، او را برای انجام کارهای و وظایف فردی و اجتماعی آماده نموده و اخلاقش را بهبود می بخشد.
Copyright - Developed By Alpar ©