چکیده
این تحقیق در ارتباط با پروژه 5 طراحی صنعتی ( محیط زیست) می باشد . 6 موضوع در این تحقیق در ارتباط با مبلمان شهری بررسی شده است که شامل موضوعات : ساعت ، میز شطرنج ، پل عابر پیاده ، لایتینگ پل عابر پیاده ، فلاور باکس (flower box ) و بیلبورد تبلیغاتی می باشد .
در این دفترچه در ابتدا برای آشنایی با محیط زیست اطلاعات مختری در رابطه با اجزائ مبلمان شهری و توضیحاتی در زمینه محیط زیست درج شده است و در دنباله تو ضیحاتی در رابطه با موضوعات گفته شده.
همچنین در دنباله تصاویر و جداولی در ارتباط با موضوعات ....
هدف در این تحقیق بررسی مشکلات موضوعات و رسیدن به طرح مطلوب تر است ...
در انتها اسکیس ها و طرح های بدست آمده درج شده است ...
مقدمه
شهر يك اثر هنري بزرگ است كه آفرينندگاني به وسعت خود و به تعداد جمعيتش دارد «هدف غايي يك شهر ايجاد محيطي خلاق و پرورنده براي مردمي است كه در آن زندگي مي كنند» چنين محيطي با گوناگوني بسيار، آزادي انتخاب به افراد مي دهد و زمينه خلاقيت را فراهم مي آورد، فضاي شهر حداكثر ارتباط را با مردم و زيستگاه پيرامونشان برقرار مي سازد و تنها يك وسيله براي در اختيار گذاردن تمام اين ها دردست دارد: امكانات مناسب شهري .
در فضاي ميان ساختمانها و بناها، عناصر مكملي نياز است تا زندگي شهري را سامان بخشد، تجهيزاتي كه همچون اثاث يك خانه، امكان زندگي را در فضاي محصور ميان سنگ و بتن و شيشه فراهم آورد. اين اجزاء، جريان حركت، سكون، تفريح و اضطراب را در شهر تنظيم مي كنند و به آن روح مي بخشند. اثاثه، تجهيزات يا مبلمان شهري، خياباني يا فضاي باز اصطلاحات رايج اين تسهيلات و امكانات هستند. اين تسهيلات در انگلستان بيشتر به «مبلمان خياباني» و در امريكا به «مبلمان همگاني» با «مبلمان فضاي باز» معروف هستند. « اثاثه، جمع اثاث به معناي وسايل و لوازم زندگي است. تجهيزات، جمع تجهيز، در مفهوم آراستن و بسيج كردن و بيشتر به وسايل و ساز و برگ نظامي اطلاق مي شود.مبلمان واژه فرانسوي به معناي مجموعه اثاثه و دكوراسيون يك محل است.»
رايج ترين تركيب فوق «مبلمان شهري» است كه مي تواند دربردارنده مفاهيم ضمني نيز باشد. دامنه مفهومي و كاربردي اين واژه بسيار گسترده است. مبلمان شهري به مجموعه وسيعي از وسايل، اشياء، دستگاهها، نمادها، خرده بناها، فضاها و عناصري گفته مي شود كه چون در شهر و خيابان و در كل در فضاي باز نصب شده اند و استفاده عمومي دارند، به اين اصطلاح معروف شده اند.
امروزه مشكل اصلي تهران بزرگ در دو بعد حركت شهري(سواره و پياده) و مشكلات ادراك و رفتار در منظر شهري قابل بررسي است.
بنابراين وظيفه و مسئوليت خطيري براي برنامهريزي، ساماندهي، آرامسازي و بهسازي فضا و تجهيزات شهري بر دوش مسئولين، مديران، طراحان و هنرمندان ايراني مي باشد.
ساختار برنامه اي كه مي تواند شهر را از هر دو بعد منظر شهري و حركت در شهر ساماندهي نمايد به دو بخش اصلي تقسيمبندي مي شود:
-1طراحي محيطي و نماي شهري :
فضا سازي، محوطه سازي، كف سازي، پياده راه سازي، نقاشي ديواري، مرمت، نورپردازي، پاكسازي جدارههاي شهري و نما سازي، احياء بافتهاي با ارزش تاريخي، فرهنگي، معماري و كاربردهاي شهري، آرامسازي و.....
-2مبلمان و تجهيزات شهري :
شامل كليه ملزومات و اثاثيه شهري كه در محيط شهر قرار مي گيرند و بيش از يكصد عنوان تقسيم بندي مي شود؛ از نرده و ميلههاي راه بند و روشنايي گرفته تا ايستگاههاي اتوبوس، سرويسهاي بهداشتي، تابلوها، بيلبوردهاي تبليغاتي، سطل زباله و پلهاي عابر پياده.
تقسيم بندي عناصر مبلمان شهري بصورتهاي مختلفي عنوان شده ولي در كل ميتوان انرا در چهارگروه اصلي معرفي نمود :
الف- مبلمان خياباني
ب- مبلمان پاركي
ج- مبلمان ترافيكي
د- سازههاي اطلاع رساني و تبليغاتي
Copyright - Developed By Alpar ©