مقدمه:
هيچ يك از بخشهاي جامعه از اثرات تورم در امان نيستند به عبارتي اثرات تورم بر تمام بخشها اعم از اقتصادي ، اجتماعي ، سياسي ، فرهنگي و غيره نمايان ميباشدكه البته اثرات تورم بيشتر در بخش اقتصادي جامعه نمو پيدا ميكند.
اثرات تورم بر سهام شركتها در دوره هاي مختلف ممكن است متفاوت باشدبه عبارتي در دوره هاي خاص در يك كشور نرخ تورم افسار گسيخته و بالاست. دوره خاص غالبا به دوره اي اطلاق ميشود كه وضعيت كشوري كه در اين دوره بسر ميبرد طبيعي نميباشد مثلا دوران جنگ يا دوراني كه در آن حوادث طبيعي اتفاق مي افتد در چنين شرايطي جامعه اي نيز كه عرصه اين حوادث ميباشد از وضعيت عادي خارج و با مشكلات عديده اي از لحاظ اقتصادي روبرو خواهد شد.
يكي ديگر از دوره هاي خاص دوران انقلاب و دوران پس از انقلاب ميباشد كه در اين دوران به دليل ايجاد دگرگوني در بخشهاي سياسي و مذهبي و اقتصادي يك جامعه آن جامعه از شرايط عادي خارج مي شود . تورم غالبا در دوران جنگ و حوادث طبيعي ، انقلابها ، تحولات اقتصادي و غيره نمود پيدا ميكند مثلا در ايران تورم و به دفع آن كاهش ارزش پول مويد موضوع فوق مي باشد . ( ويليام شارپ ، سرمايه گذاري صفحه 245-242 )
طرح بورس تهران را اولين بار بانك ملي در سال 1315 داده بود ولي با شروع جنگ جهاني دوم و تحولات سياسي ايران قانون تشكيل بورس در سال 1345 تصويب و يك سال بعد تاسيس گرديد . انقلاب 1357 و تغيير و تحولات ناشي از آن و وقوع جنگ موجب تعطيلي بورس تهران شد اما با خاتمه جنگ در سال 1367 و بر اساس برنامه پنج ساله اول توسعه مجددا بورس تهران فعاليت خود را آغاز كرد.
با نگاهي به عملكرد بورس تهران ميتوان گفت كه اين بورس بر خلاف قدمت زياد آن رشد و تحولي كند و كم را تجربه كرده است ولي تعداد سهام معامله شده بورس در سال 71 با8/25 درصد كاهش نسبت به سال قبل به 4/756/49 هزار سهم رسيد.در سال76 شاخص تعداد سهام با كاهش مواجه شد و در سال 77و78 با رشد قابل توجهي روبرو شد طي دوره 10 ساله ارزش سهام معامله شده با روندي افزايشي همراه بود. (مجله اقتصادي ايران شماره46 آذر 81 )
همانطور كه در توضيح داده شد تورم بر بخشهاي مختلف يك جامعه اثر ميگذارد كه بخش اقتصادي يك جامعه بيشترين اثر پذيري از تورم را دارا ميباشد .
بخش اقتصادي به دو بخش خرد و كلان تقسيم ميشود كه دو بخش به نوبه خود تحت تاثير تورم است . بازار بورس اوراق بهادار نيز يكي از بخشهايي ميباشد كه ميتوان هم در تقسيم بندي بخش خرد و هم در بخش كلان اقتصادي آن را جاي داد . بنابراين اين بخش نيز از اثرات تورم در امان نمانده و نخواهد ماند .
حال همانطور كه در بالا درباره تاريخچه بورس اوراق بهادار توضيح داده شد مي بينيم كه همواره قيمتهاي سهام در بورس اوراق بهادار نوسان داشته و تحت تاثير عواملي همچون جنگ انقلاب و غيره قرار گرفته و البته آثار تورم كه ثمره و نتيجه جنگ و ديگر عوامل غير طبيعي ميباشد و چهره آن مشهود است . در حال حاضر وضعيت جهاني آبستن حوادثي است كه ميتواند اثرات مستقيم و غير مستقيمي بر اقتصاد ايران بگذارد . مثلا جنگ آمريكا با عراق و به تبع آن تعغييرات قيمت نفت در شرايطي كه بودجه هم با اتكا به درآمدهاي نفتي است پيش بيني وضعيت آينده ايران را دشوار ميكند با اين وجود افزايش قيمتهاي نفت و به تبع آن افزايش درآمدهاي ارزي به دولت ايران كمك خواهد كرد تا از ركود جلوگيري نمايد و باعث كاهش تورم در كشور شود كه اين خود باعث ثابت ماندن قيمت سهام شركتها ميشود .
حسابداران مي گويند دو واقعيت گريز ناپذير در زندگي وجود دارد مرگ و ماليات ! اما احتمالا بايد مورد سومي نيز به آن افزوده شود و آن چيزي جز تورم نيست . بدان معني كه ارزش هر پولي در جهان دچار روند نزول هميشگي است .
فهرست مندرجات
عنوان
فصل اول : كليات تحقيق
1) مقدمه
2) تعريف و بيان موضوع تحقيق
3) اهميت موضوع
4) اهداف پژوهش
5) فرضيه هاي موضوع تحقيق
6) تعريف لغاط و اصطلاحات خاص
فصل دوم : ادبيات موضوعي و سوابق تحقيق
بخش اول : ادبيات موضوعي
1 ) مقدمه
2 ) بورس اوراق بهادار
3 ) تاريخچه بورس اوراق بهادار (گذشته تا به امروز )
4 )تورم
5 ) شاخص قيمت مصرف كننده
6 ) سابقه تهيه شاخص قيمت مصرف كننده
7 ) سهام
8 ) كارايي بازار سرمايه بر سهام
9 ) نحوه تعيين قيمت پايه سهام در بورس تهران
10) شاخص قيمت سهام
11) تاريخچه شاخص قيمت سهام
بخش دوم : سوابق تحقيق
1) سوابق تحقيق در داخل كشور
2) سوابق تحقيق در خارج از كشور
فصل سوم : روش تحقيق
1) مقدمه
2) روش پژوهش
3) جامعه آماري
4) نمونه آماري
5) ابزار جمع آوري اطلاعات
6) روش جمع آوري اطلاعات
7) روش تجزيه و تحليل اطلاعات
Copyright - Developed By Alpar ©