چکیده
با به وجود آمدن برخی از بحران ها و مسائل در جهان امروز، نیاز به معنویت از میان اقشار مختلف جوامع دیده می شود. در همین زمان بسته پیدایش عرفان های نو ظهور و دروغین شکل گرفت و در این میان اشخاص سودجو به ارائه یک سری مباحث در غالب عرفان های نو پدید پرداختند.
و از این نیاز بشریت به تمع خود استفاده کردند. بستر گمراه امروزی برای رفع نیاز خود به هر چیزی چنگ می زد.
بنابراین به این عرفان ها رو می آورد. یکی از عرفایی که جایگاه قابل توجهی برای خود پیدا کرد، اشو بود. اشودور ازخانواده زندگی می کرد و این موضوع باعث شد که او خانواده را محیطی نامساعد بداند و ازدواج را نفی کند. او به دلیل نقص قوانینی که در کشور آمریکا انجام می داد از این کشور اخراج شد و سرانجام بعد از سال ها به علت بیماری سرطان از دنیا رفت.
اشو عقایدی را ترویج داد که انحرافات بی شماری در آن دیده می شد، او سکس را مقدس می شمرد، علت پراکندگی جوامع را ادیان می دانست، به تناسخ اعتقاد داشت و خداوند را کوچک و ضعیف معرفی می کرد و دیگر دیدگاه هایش که تناقضات زیادی با اعتقادات اسلام دارد که نقد بسیاری بر آن وارد است و آیات و روایات صریحی بر خلاف گفته های او وجود دارد.
کلید واژه ها:
تناسخ- عرفان- سکس- عشق، کاذب، شریعت ، دین
فهرست مطالب
عنوان
فصل اول: کلیات
تبین موضوع
اهداف و فواید
اهمیت موضوعات
پیشینه
کلید واژه
سوالات تحقیق
روش تحقیق
موانع و مشکلات
فصل دوم: بررسی عرفان های کاذب
دلایل پیدایش عرفان های کاذب
شریعت سریری و فقه گریزی
معرفی شادمانگی به عنوان هدف غایی
ستم پذیری
نادیده گرفتن خدا به عنوان هدف نمایی
خداستیزی و منطقه گریزی
ناسازگار پنداشتن بعد ماوی و روحی وجود انسان
انکار معاد و طرح مسئله تناسخ
احکام برگرفته تاز ادیان دیگر
قطب محوری و استاد پرستی
ترویج اباحه گری
فصل سوم: زندگی نامه اشو
اشو هرگز به دنیا نیامد.
اشو هرگز کتابی ننوشت
اشو، خانواد، هم جنس گرایی
فلسفه چرند است!
عادت های اشو
اخراج اشو از آمریکا
مرگ اشو و علت آن
فصل چهارم: بررسی برخی از آراء اشو
اشو و دیدگاهش راجع به خداوند
اشو و دین
اشو و سکس
اشو و تناسخ
اشو و زهد و عشق
فصل پنجم: نقد دیدگاه های عرفان اشو
نقد دیدگاه اشو درباره خداوند
نقد دیدگاه اشو درباره ی دین
نقد دیدگاه اشو درباره سکس
نقد دیدگاه اشو درباره ی نفی زهد
نقد دیدگاه اشو درباره ی تناسخ
نقد دیدگاه اشو درباره ی نفی احکام قضایی دین
نقد دیدگاه اشو درباره ی نفی معابد و جواریت پرستی
نقد دیدگاه اشو نفی الگو
مقدمه
سپاس خدای را که بر ما منت نهاد و ما را به آیین استوار ناب محمدی ( ص ) رهنمون ساخت. و ما را به شناخت آیین پاک محمدی توفیق داد تا در گرداب مرداب های عرفان های کاذب غرق نشویم. عرفان های کاذبی مانند عرفان اشو که به آموزه های دین، بی اعتنا است و نهایت سلوک را در جایی غیر از خدا جست و جو می کند.
طبیعی است همه سخنان و تعالیم اشو نمی تواند باطل محض باشد. حتما سخنان حق و درستی نیز دارد ولی آن چه مهم است روح حاکم بر اندیشه ها و سخنان و رفتار اوست که باطل است.
اگر شاخصه های عرفان های کاذبی مانند اشو مورد بررسی قرار نگیرد چه بسا تعداد بی شماری از افراد حق طلب فریب ظواهر زیبای آن بخورند و رفته رفته مکتب هایی از این قبیل در کشور رو به گسترش بگذارند. بنابراین اهمیت و ضرورت دارد که عرفان اشو مورد شناخت و معرفی قرار گیرد.
انحراف از حق در ادیان مختلف وجود داشته است. در دوران غیبت نیز فرقه گرایی به شدت رو به فزونی گذاشته است که بعضی از آن ها مانند سایبابا و اشو نو ظهور هستند. اشو عرفان خود را از سال 1963 شروع کرد و هم اکنون یاورانش به تبلیغ آیین گمراه کننده او ادامه می دهد.
در این تحقیق از کتب اشو از واقعیت تا خلسه ، درآمدی بر عرفان حقیقی و عرفان کاذب، آواز سکوت، آینده طلایی ، نگرشی بر آراء و اندیشه های اشو استفاده شده است.
Copyright - Developed By Alpar ©